Bal Mosquee
Dec
17
2:00 PM14:00

Bal Mosquee

Theatergezelschap Kloppend Hert zoekt samen met Transfo Collect naar nieuwe antwoorden voor een nieuwe tijd. Eten we bio of halal? Is de boerkini een nieuw taboe voor de westerse mens? En waarom douchen steeds meer jongeren op school in hun zwembroek? Moeten de rokken korter of langer? Is voetbal voor macho's? Kan je moslim en homo zijn? Waar blijven de gender-neutrale wc's? En wat met de liefde?

Bal Mosquee is een eendagsfestival met theater, lezingen, gesprekken, film, live muziek en enkele surprises. Spelers en muzikanten van Kloppend Hert, Jong Gewei en Transfo Collect draaien onze ideeën over de liefde binnenstebuiten. Met interventies van onder andere Paus Franciscus, Dalida, Donald Trump, Gamal Abdel Nasser, Stephen Fry en Sneeuwwitje.

PROGRAMMA

15u Het protest
Bal Mosquee begint met een tragisch voorval waarover we nog niet veel kunnen onthullen

15.30u Openingsspeech
Wat kan radicale liefde betekenen in deze tumultueuze tijden? We vragen het aan een passionele kritische geest.

16.30u Mr Gay Syria
Een beklijvende en bekroonde filmdocumentaire over Syriërs op de vlucht die hun identiteit terug opeisen.

18u L'amour est un oiseau rebelle
In gesprek met Abdellah Bijat, sociaal werker en finalist van Mr. Gay Belgium, over liefde en geloof.

19u Love Killed My Virginity
Een parel van een kortfilm over de liefde op een Brussels dak. Afstudeerwerk van Arber Aliaj

20.00u L'amour est un enfant bohème
In gesprek met Johan van Acker, gepassioneerd muziekkenner en -programmator, over de liefde in Oosterse en Westerse muziek

21u Concert Les Cerveaux Lents
Les Cerveaux Lents bewandelt muzikale wegen van klezmer, Balkan en andere wereldmuziek tot een streepje jazz en eigen werk.

22u Slotceremonie
Vanop het dak van De Vieze Gasten brengen we een eerbetoon aan onze geliefden

MEER INFO:

View Event →
If there weren’t any blacks you’d have to invent them - Aurélie Di Marino - met Farbod
Dec
21
to Dec 22

If there weren’t any blacks you’d have to invent them - Aurélie Di Marino - met Farbod

Vijf acteurs vertalen de visie op racisme en identiteit uit de mythische jaren ‘60 naar het nu.

If there weren’t any black you’d have to invent them is een film van Johnny Speight uit 1968. Bijna exact 50 jaar na het uitkomen van deze film spelen 5 acteurs zich in een reënactment de pleuris. Ze doen dit door maar liefst 16 rollen te vertolken!

Aurelie Di Marino, Benjamin Op de Beeck, Btissame Bourrich, Nona Buhrs en Ahilan Ratnamohan keren het script als een historisch document binnenste buiten. Is het verlangen naar segregatie een inherent menselijk kenmerk? Hebben we het vrijheidsdenken helemaal geïncorporeerd? Wat schiet er nog over van de verzuilde maatschappij waar Speight de draak mee stak? Wie speelt vandaag welke rol? Hoeveel verschillende rollen kan de 21e-eeuwse mens tegelijkertijd op zich nemen? Wat is er veranderd en wat hetzelfde gebleven? Wat is er complexer geworden?

Al spelende proberen ze om Speights visie op racisme en identiteit uit de mythische jaren ‘60 naar het nu te vertalen: een anachronistische spiegel die akelig veel van het heden onthult. 

View Event →
INVITED - Seppe Baeyens, met Roel & Adnane
Feb
28
9:30 PM21:30

INVITED - Seppe Baeyens, met Roel & Adnane

Seppe Baeyens’ nieuwe voorstelling komt er na intensief onderzoek naar (podium)ruimte en co-auteurschap binnen hedendaagse dans. In INVITED formuleert Baeyens zijn artistieke antwoord op de vraag hoe het publiek mee de choreografie bij een voorstelling kan schrijven. Met dans als gemeenschappelijke taal wil hij op een uur tijd naar een alternatieve manier van samenleven  zoeken en zo een gemeenschap stichten met cast en publiek.

INVITED bestaat uit een diverse en intergenerationele groep performers die een weerspiegeling vormt van de samenleving. Ook het publiek zal een belangrijke rol innemen. Essentieel onderdeel van INVITED is de scenografie. Deze verkleint de afstand tussen spelers en publiek door hen samen deel uit te laten maken van één duidelijke (democratische) vorm

View Event →

SJOW - Tint - met Ahlaam
Dec
1
8:45 PM20:45

SJOW - Tint - met Ahlaam

‘All the world’s a stage, and all the men and women are merely players’

Tint organiseert “SJOW”, een sociaal-experiment met jongeren in Brussel. Na een uitgebreide preselectie stellen zes kandidaten zich voor aan het grote publiek met als doel zichzelf één maand lang te filmen.  Ze zijn bereid hiervoor hun privacy 24 uur op 24 op te geven.  Slechts één kandidaat kan intekenen voor deze unieke ervaring en de prijzenpot van 8000 euro winnen. Op vrijdag 1 december om 20u45 wordt er in Bozar, ter gelegenheid van Brussels Bijou, uit de zes jongeren één kandidaat gekozen om dit experiment uit te voeren.   

Tint wil zich verdiepen in de beeldcultuur van Brusselse jongeren en vooral hen aan het woord laten via de voor hun gangbare communicatiemiddelen.  Daarom wil Tint deze jongvolwassenen en hun publiek de kans bieden om een ongefilterde inkijk te geven in hun levens.  Dit project kwam mede tot stand dankzij de steun van de VGC en Zinnema.

 

View Event →
werkweek 29 oktober - 5 november 2017
Oct
29
to Nov 5

werkweek 29 oktober - 5 november 2017

TIJDENS DE WERKWEEK ZIJN GORGES, ESTHER EN GIOVANNI AAN DE SLAG GEGAAN MET ‘KRUMPING BATTLES’ TUSSEN HISTORISCHE FIGUREN ALS JACQUES BREL, DALIDA, LEOPOLD II, MOHAMMED ALI EN TRUMP EN VELE ANDEREN… TER VOORBEREIDING VAN EEN BATTLE TIJDENS BAL MOSQUEE OP 17 DECEMBER BIJ DE VIEZE GASTEN IN GENT.

View Event →
Belgisch Kampioenschap Slam Poetry
Oct
28
9:00 PM21:00

Belgisch Kampioenschap Slam Poetry

De elf beste slammers van het land namen het op 28 oktober 2017 tegen elkaar op! Bij een Poetry Slam krijgt elke dichter drie minuten om de vakjury en de toeschouwers te overtuigen met straffe teksten en een sterke performance. Een slam kan zowel intiem als maatschappelijk geëngageerd zijn. Verwacht je aan een woordenstroom op het scherpst van de snee. Een DJ verzacht tussendoor de knock-outs met stevige beats. Als toeschouwer beslis je mee welke dichter naar de volgende ronde gaat.

Na een spannende strijd tussen vier finalisten won Lisette Ma Neza (19) uiteindelijk het BK Poetry Slam 2017. Teddy Bair kaapte een vierde plaats weg, Kevin Amse ontving een bronzen medaille en Giovanni Baudonck werd vice-kampioen.

De jury had naar eigen zeggen een lastige taak dit jaar. Stuk voor stuk waren de finalisten ijzersterke kandidaten.

View Event →
STIGMATE - Sihame Haddioui
Oct
20
to Oct 21

STIGMATE - Sihame Haddioui

  • Huis van Culturelen en Sociale Cohesie Molenbeek (map)
  • Google Calendar ICS

20 en 21 oktober tonen we u een onontgonnen dimensie van de mensheid.
Jong Brussels talent, Sihame Haddioui, verkent in haar one woman show STIGMATE de wereld van Neo, een dystopische werkelijkheid gebouwd op fundamenten van de utopie.
Denk een Brussels editie van Black Mirror, waarin realiteit al lang de fictie voorbij is.
Vergeet alles wat u denkt te weten over onze samenleving en zijn gemeenschappen – uw herinneringen zullen aangetast worden!

View Event →
Terra Form 2.0 - Love At First Sight
Sep
16
5:00 PM17:00

Terra Form 2.0 - Love At First Sight

In 2016 werd binnen Transfo Collect in verschillende stadia collectief gewerkt aan TERRA FORM*2.0: in een tijd waar de grond steeds vaker van onder je voeten wordt uitgetrokken gaat TRANSFO COLLECT op zoek naar wat nieuwe gemeenschappelijke grond kan inhouden. Na de collectieve voorstelling TERRA FORM* werkten verschillende leden van TRANSFO COLLECT in april 2017 aan hun eigen interpretatie van begrippen als ‘biosfeer’, ’terraformation’, ’thuis’ en ‘grond’.

Een deel van het materiaal ontstaan tijdens TERRA FORM* is te zien op Love at First Sight als TERRA FORM * 2.0. Farbod staat op podium met SHIRAZ en Giovanni met DODO. Mogelijk spelen er aan hun zijde nog enkele andere makers uit TRANSFO COLLECT, bijvoorbeeld Hasib met HOME of Abdoulaye met PLANETARIUM, Alice met Green Grass en wie weet nog anderen.

MEER INFO:

View Event →
Lone Wolves (work in progress) - TheaterFestival
Sep
9
8:30 PM20:30

Lone Wolves (work in progress) - TheaterFestival

James Holmes noemde zichzelf The Joker, compleet met oranje haar en een maniakale grijns, toen hij vijf jaar geleden 12 mensen doodschoot in een bioscoop in Aurora, Colorado, tijdens de nachtelijke vertoning van The Dark Knight Rising. Microvulkanen die laten zien dat er onder de maatschappelijke aardkorst een kolkende lavastroom klaarzit om uit te barsten.

Kan het ook andersom? Kan een superheld vraagtekens afvuren in plaats van kogels, kan hij u vragen waar de pijn zit, kan hij laten zien dat zijn kostuum niets anders maskeert dan zijn eigen kwetsbaarheid?

Transfo Collect onderzoekt in Lone Wolves hoe theater het podium en de straat op kan om de twijfels van de stad aan het licht te brengen. Batman, Gilgamesh, The Hulk en Wonder Woman die zich aan wildvreemden voorstellen: ‘Goedemorgen. Wij zijn superhelden. Wat kunnen wij voor u doen?’

View Event →
A WARM PLACE - Mondial du Théatre (Monaco)
Aug
26
8:00 PM20:00

A WARM PLACE - Mondial du Théatre (Monaco)

Een voorstelling van en met oa Roel Faes.

A WARM PLACE is een getuigenis. Het is een document over angst en depressie. Het is een beeldende monoloog doorspekt met dans en dreunende en fluisterende muziek van Nine Inch Nails.Het gaat over de spiegel die we onszelf en anderen voorhouden, over jezelf te proberen begrijpen en over contact. A WARM PLACE wil de binnenkant van depressie tonen.

MEER INFO:

View Event →
A WARM PLACE - Mondial du Théatre (Monaco)
Aug
24
to Aug 25

A WARM PLACE - Mondial du Théatre (Monaco)

Een voorstelling van en met oa Roel Faes.

A WARM PLACE is een getuigenis. Het is een document over angst en depressie. Het is een beeldende monoloog doorspekt met dans en dreunende en fluisterende muziek van Nine Inch Nails.Het gaat over de spiegel die we onszelf en anderen voorhouden, over jezelf te proberen begrijpen en over contact. A WARM PLACE wil de binnenkant van depressie tonen.

MEER INFO:

View Event →
PRETARE - Eduardo Ripani
Jul
27
to Aug 4

PRETARE - Eduardo Ripani

Pretare is een dorp in het Italiaanse Arquata del Tronto. Het werd in 2016 vernietigd door een aardbeving die heel centraal Italië trof en de streek nagenoeg onbevolkt achterliet. Edoardo Ripani, zelf van Italiaanse komaf, ging naar de geteisterde regio en ontmoette er mensen met hun verhalen, maar zag ook planten en bloemen en las Mountain Language, een eenakter van Harold Pinter.


Het resultaat is een documentairevoorstelling waarin Ripani de Italiaanse Silvia Nives Vincitorio op het podium uitnodigt. Ze vertellen het verhaal van een aardbeving die de geschiedenis van het kleine Italiaanse dorpje Pretare voor altijd heeft veranderd.

VAN: Edoardo Ripani.
MET: Silvia Nives Vincitorio, Edoardo Ripani.
OPLEIDING: 3e bachelor RITCS, regie, 2017.
In het kader van BRUS | OOST, een samenwerkingsproject met de VlaamseGemeenschapscommissie.

View Event →
A WARM PLACE - Spots op West (West-Vlaanderen)
Jul
9
8:00 PM20:00

A WARM PLACE - Spots op West (West-Vlaanderen)

Een voorstelling van en met oa Roel Faes.

A WARM PLACE is een getuigenis. Het is een document over angst en depressie. Het is een beeldende monoloog doorspekt met dans en dreunende en fluisterende muziek van Nine Inch Nails.Het gaat over de spiegel die we onszelf en anderen voorhouden, over jezelf te proberen begrijpen en over contact. A WARM PLACE wil de binnenkant van depressie tonen.

MEER INFO:

View Event →
A WARM PLACE - Theaterwelten (Duitsland)
Jun
22
8:00 PM20:00

A WARM PLACE - Theaterwelten (Duitsland)

Een voorstelling van en met oa Roel Faes.

A WARM PLACE is een getuigenis. Het is een document over angst en depressie. Het is een beeldende monoloog doorspekt met dans en dreunende en fluisterende muziek van Nine Inch Nails.Het gaat over de spiegel die we onszelf en anderen voorhouden, over jezelf te proberen begrijpen en over contact. A WARM PLACE wil de binnenkant van depressie tonen.

MEER INFO:

View Event →
IL LINGUAGGIO DELLA MONTAGNA - Eduardo Ripani
Jun
13
to Jun 15

IL LINGUAGGIO DELLA MONTAGNA - Eduardo Ripani

Il Linguaggio della montagna is een documentaire fictie-performance over het wegtrekken van de bevolking uit de Centraal-Italiaanse Apenijnen. Centraal in het maakproces stonden de bergen, de mensen, de dieren en bloemen, Harold Pinters 'bergtaal' en een grote aardbeving, die het gebied voor altijd veranderde.

Director Edoardo Ripani
Technician Arthur De Vuyst
Actors Julie Delrue, Ermanno Pingitore, Samy Filali, Aarber Aliaj, Silvia Nives Vincitorio, Cinzia Basilici, Raffaella Battella, Priscilla Boiardi, Vito Buonsante, Lorenza Buttitta, Sandra Cocquereaux, Marina Colombo, Katia Giovanetti, Laura Luciani, Sandra Murru, Beatriz Velazquez

View Event →
AliceɘɔilA
May
27
8:00 PM20:00

AliceɘɔilA

In deze theaterbewerking van Lewis Carrolls moderne sprookjes Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland presenteren wij u een afdaling in een bizarre fantasiewereld om de realiteit even te ontglippen.

Maar wat als deze zich opnieuw opdringt tijdens onze escapade? Wat als de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid vervagen? Wat als alles hetzelfde is, maar dan alleen volledig anders? En wat als alles wat hier hier is, daar daar is, terwijl alles wat hier daar is, daar hier is? (Snap je?)

Alle leden van Litoziekla -jong en oud- krijgen in deze voorstelling de kans om te schitteren op het podium. Met z’n allen proberen we vat te krijgen op de absurde wereld van Wonderland en nemen we een kijkje doorheen het spiegelglas. Benieuwd wat we daar te zien krijgen?

View Event →
AliceɘɔilA
May
26
8:00 PM20:00

AliceɘɔilA

In deze theaterbewerking van Lewis Carrolls moderne sprookjes Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland presenteren wij u een afdaling in een bizarre fantasiewereld om de realiteit even te ontglippen.

Maar wat als deze zich opnieuw opdringt tijdens onze escapade? Wat als de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid vervagen? Wat als alles hetzelfde is, maar dan alleen volledig anders? En wat als alles wat hier hier is, daar daar is, terwijl alles wat hier daar is, daar hier is? (Snap je?)

Alle leden van Litoziekla -jong en oud- krijgen in deze voorstelling de kans om te schitteren op het podium. Met z’n allen proberen we vat te krijgen op de absurde wereld van Wonderland en nemen we een kijkje doorheen het spiegelglas. Benieuwd wat we daar te zien krijgen?

View Event →
AliceɘɔilA
May
20
8:00 PM20:00

AliceɘɔilA

In deze theaterbewerking van Lewis Carrolls moderne sprookjes Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland presenteren wij u een afdaling in een bizarre fantasiewereld om de realiteit even te ontglippen.

Maar wat als deze zich opnieuw opdringt tijdens onze escapade? Wat als de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid vervagen? Wat als alles hetzelfde is, maar dan alleen volledig anders? En wat als alles wat hier hier is, daar daar is, terwijl alles wat hier daar is, daar hier is? (Snap je?)

Alle leden van Litoziekla -jong en oud- krijgen in deze voorstelling de kans om te schitteren op het podium. Met z’n allen proberen we vat te krijgen op de absurde wereld van Wonderland en nemen we een kijkje doorheen het spiegelglas. Benieuwd wat we daar te zien krijgen?

View Event →
AliceɘɔilA
May
19
8:00 PM20:00

AliceɘɔilA

In deze theaterbewerking van Lewis Carrolls moderne sprookjes Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland presenteren wij u een afdaling in een bizarre fantasiewereld om de realiteit even te ontglippen.

Maar wat als deze zich opnieuw opdringt tijdens onze escapade? Wat als de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid vervagen? Wat als alles hetzelfde is, maar dan alleen volledig anders? En wat als alles wat hier hier is, daar daar is, terwijl alles wat hier daar is, daar hier is? (Snap je?)

Alle leden van Litoziekla -jong en oud- krijgen in deze voorstelling de kans om te schitteren op het podium. Met z’n allen proberen we vat te krijgen op de absurde wereld van Wonderland en nemen we een kijkje doorheen het spiegelglas. Benieuwd wat we daar te zien krijgen?

View Event →
AliceɘɔilA
May
13
8:00 PM20:00

AliceɘɔilA

In deze theaterbewerking van Lewis Carrolls moderne sprookjes Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland presenteren wij u een afdaling in een bizarre fantasiewereld om de realiteit even te ontglippen.

Maar wat als deze zich opnieuw opdringt tijdens onze escapade? Wat als de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid vervagen? Wat als alles hetzelfde is, maar dan alleen volledig anders? En wat als alles wat hier hier is, daar daar is, terwijl alles wat hier daar is, daar hier is? (Snap je?)

Alle leden van Litoziekla -jong en oud- krijgen in deze voorstelling de kans om te schitteren op het podium. Met z’n allen proberen we vat te krijgen op de absurde wereld van Wonderland en nemen we een kijkje doorheen het spiegelglas. Benieuwd wat we daar te zien krijgen?

View Event →
AliceɘɔilA
May
12
8:00 PM20:00

AliceɘɔilA

In deze theaterbewerking van Lewis Carrolls moderne sprookjes Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland presenteren wij u een afdaling in een bizarre fantasiewereld om de realiteit even te ontglippen.

Maar wat als deze zich opnieuw opdringt tijdens onze escapade? Wat als de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid vervagen? Wat als alles hetzelfde is, maar dan alleen volledig anders? En wat als alles wat hier hier is, daar daar is, terwijl alles wat hier daar is, daar hier is? (Snap je?)

Alle leden van Litoziekla -jong en oud- krijgen in deze voorstelling de kans om te schitteren op het podium. Met z’n allen proberen we vat te krijgen op de absurde wereld van Wonderland en nemen we een kijkje doorheen het spiegelglas. Benieuwd wat we daar te zien krijgen?

View Event →
FRATELLI/BROERS, een voorstelling van en met Edoardo Ripani
Nov
13
8:00 PM20:00

FRATELLI/BROERS, een voorstelling van en met Edoardo Ripani

FRATELLI/BROERS is een verhaal over twee broers, een stad, een natie; een verhaal over revolutie, verraad en wraak; een verhaal uit de geschiedenis van Italië, maar ook en vooral een persoonlijk verhaal: omdat het verhaal verteld wordt vanuit het standpunt van een kind uit dezelfde stad. Een kind dat opgroeide, een kind dat met vuur leerde spelen.

FRATELLI/BROERS is een monoloog waarin storytelling, documentaire en pyrotechnieken gemixt worden. Twee parallelle verhalen spreken met elkaar: het ene gemaakt in woorden en documenten, het verhaal van de twee broers Patrizio en Roberto Peci. Een van de meest dramatische en controversiële pagina’s uit Italië’s geschiedenis. Het andere komt tot stand via pyrotechnische beelden waarin de performer met vuur leert spelen.

FRATELLI/BROERS kwam tot stand in “vrij atelier” in het tweede jaar regie aan het RITCS (november 2015), met dank aan coaching van Ruud Gielens en Geert Opsomer.

FRATELLI/BROERS is the story of two brothers, of a city, of a nation; a story of revolution, treasons and revenges; a story which is part of the History of Italy, but also and especially, it’s a personal story, because it has been told by the eyes of a child who is from the same city. A child who has grown up and who has learned how to play with fire.

FRATELLI/BROERS is a monologue in which storytelling, documentary and pyrotechnic installations are mixed. In the performance two parallel stories interact: one made by words and documents, in which it’s rebuilt the story of the two brothers Patrizio e Roberto Peci, one of the most dramatic and controversial page of the “years of lead” in Italy; the other made by pyrotechnical images, in which the performer on stage learns how to play with fire.

FRATELLI/BROERS is the result of the “vrij atelier” in the Second Year Regie Ritcs (November 2015), with the coaching of Ruud Gielens and Geert Opsomer.

! een voorstelling in het Italiaans met Nederlandse ondertiteling

van en met Edoardo Ripani
ondertiteling: Mathias Van der Goten
coach: Ruud Gielens
met dank aan: Geert Opsomer, Jeff Nuyttens, Arber Seifa, Antonio Giromini, Marlies Jacques en Michiel Soete.

View Event →
CONNECTING PEOPLE, een monoloog van Giovanni Boudonck
Sep
30
8:00 PM20:00

CONNECTING PEOPLE, een monoloog van Giovanni Boudonck

Welkom op de nieuwste kunstZ voorstelling CONNECTING PEOPLE

CONNECTING PEOPLE
een monoloog van Giovanni Baudonck

"De geschiedenis van de mensheid is een verzameling van allemaal pogingen om zich te verbinden. 
En het falen daarvan... Een constante zoektocht naar pure communicatie. 
Een avontuur van vinden en verliezen. Voortgedreven door onze wens om uit ons isolement te kruipen..."


De klantendienst is de boodschapper van de 21ste eeuw
Heb je een probleem? 
Giovanni staat voor u klaar!
6 dagen op 7
van 8u30 tot en met 21u 's avonds, 
ook op feestdagen


Connecting People is geïnspireerd op Giovanni's jarenlange ervaring in een callcenter en schetst de eenzame zoektocht van een personage op zoek naar oprechte communicatie. In Connecting People worden soundscapes, foto's, zang en dans geassembleerd tot een erg herkenbaar, soms komisch maar vooral hartverscheurend verhaal.  

Giovanni toonde de eerste aanzetten van zijn monoloog op het WIP (work in progress) van het Mestizo Arts Festival 2015 onder de werktitel “The Voice van Vlaanderen”.

Voor Connecting People werd Giovanni gecoacht door regisseur en acteur Geert Vandyck (oa.BRONKS/Kloppend Hert).

View Event →
CONNECTING PEOPLE, een monoloog van Giovanni Baudonck
Sep
29
8:00 PM20:00

CONNECTING PEOPLE, een monoloog van Giovanni Baudonck

Welkom op de nieuwste kunstZ voorstelling CONNECTING PEOPLE

CONNECTING PEOPLE
een monoloog van Giovanni Baudonck

"De geschiedenis van de mensheid is een verzameling van allemaal pogingen om zich te verbinden. 
En het falen daarvan... Een constante zoektocht naar pure communicatie. 
Een avontuur van vinden en verliezen. Voortgedreven door onze wens om uit ons isolement te kruipen..."


De klantendienst is de boodschapper van de 21ste eeuw
Heb je een probleem? 
Giovanni staat voor u klaar!
6 dagen op 7
van 8u30 tot en met 21u 's avonds, 
ook op feestdagen


Connecting People is geïnspireerd op Giovanni's jarenlange ervaring in een callcenter en schetst de eenzame zoektocht van een personage op zoek naar oprechte communicatie. In Connecting People worden soundscapes, foto's, zang en dans geassembleerd tot een erg herkenbaar, soms komisch maar vooral hartverscheurend verhaal.  

Giovanni toonde de eerste aanzetten van zijn monoloog op het WIP (work in progress) van het Mestizo Arts Festival 2015 onder de werktitel “The Voice van Vlaanderen”.

Voor Connecting People werd Giovanni gecoacht door regisseur en acteur Geert Vandyck (oa.BRONKS/Kloppend Hert).

View Event →
FOTO-JAARPROJECT / LOUAY DABOUS & AYHAM SEIF
Sep
24
to Dec 18

FOTO-JAARPROJECT / LOUAY DABOUS & AYHAM SEIF

Naar aanleiding van de Wijde Wereld Weken die dit jaar in het teken staan van vluchtelingen en migratie wordt het FOTO-jaarproject de eerste helft van het seizoen 16-17 in handen gegeven van Louay Dabous (1994) en Ayham Seif (1991): twee jonge Syriërs op de vlucht voor de oorlog in hun land. Hoe hebben zij als jonge twintigers het conflict Syrië ervaren en hoe hebben zij hun aankomst in België beleefd? In deze presentatie zal onder meer een fotoverslag te zien zijn van hun werk als hulpverlener voor het Rode Kruis in Syrië tussen 2008 en 2011.

View Event →
TERRA FORM
Sep
23
8:00 PM20:00

TERRA FORM

Transfo Collect opent de deuren met een toonmoment
en nodigt jou daar graag op uit:

TERRA FORM

Europa sterft, midden in een zanderige krater, nadat de grenzen zijn vervaagd en weggeblazen. De grond moet wennen aan het gewicht dat het als beloofde land moet kunnen dragen. Een nieuw klimaat heerst over het oude en vermoeide continent. 
Transfo Collect zoekt onder leiding van een Quizmaster uit hoe het nu allemaal verder moet?

inkom: vrije bijdrage
reservatie:   https://vgc.kwandoo.com/activity/subscribe/KRITRANSFO1

View Event →
TERRA FORM
Sep
10
8:00 PM20:00

TERRA FORM

Transfo Collect opent de deuren met een toonmoment
en nodigt jou daar graag op uit:

TERRA FORM

Europa sterft, midden in een zanderige krater, nadat de grenzen zijn vervaagd en weggeblazen. De grond moet wennen aan het gewicht dat het als beloofde land moet kunnen dragen. Een nieuw klimaat heerst over het oude en vermoeide continent.
Transfo Collect zoekt onder leiding van een Quizmaster uit hoe het nu allemaal verder moet?

inkom: vrije bijdrage
reservatie:  https://vgc.kwandoo.com/activity/subscribe/KRITRANSFO2

View Event →