YOUnited9000 - Toonmoment o.l.v. Giovanni

29511354_10156005415221677_1956705865046163456_o.jpg

Al voor het vijfde seizoen op rij gaat een groep Gentse jongeren elke woensdagmiddag aan het experimenteren met dans, theater en muziek in de atelierwerking van Victoria Deluxe. Ze worden daarbij begeleid en gecoacht door drie professionele kunstenaars, dit jaar zijn dat Giovanni Baudonck (theater), Tim Stevens (dans) en Walid Ben Chikha (muziek). Het resultaat presenteren ze op het toonmoment op 26 en 27 april 2018 in Minnemeers. 

STIGMATE - Enterfestival - van en met Sihame

stigmate-2sihame-el-hadioui-952x891.jpg

Sihame Haddioui, verkent in haar onewomanshow Stigmate de wereld van Neo, een dystopische werkelijkheid gebouwd op fundamenten van de utopie. Denk een Brussels editie van Black Mirror, waarin realiteit al lang de fictie voorbij is. Vergeet alles wat u denkt te weten over onze samenleving en zijn gemeenschappen – uw herinneringen zullen hoe dan ook gewist worden!

CANTINA - Laïka met Hasib

© Kathleen Michiels

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, waar je snel iets eet, iets drinkt, het nieuws becommentarieert en je baas uitscheldt. Een plek van komen en gaan. Om te lang te blijven hangen als je te dorstig bent. In Italië is een ‘cantina’ een koude kelder waar je wijn laat rijpen. Een provisiekast vol met blikken opgelegde augurken, geconserveerde tomaten, gekonfijte citroen. Bij ons roept kantine het beeld op van een kille ruimte met lange tafels waar te veel mensen samen eten. In Mexico is het een lokaal met een speciale sfeer. Plastic stoelen, kleurrijke muren, verbleekte parasols. Waar je dronken wordt en stevige gesprekken voert en als het nodig is in een gevecht belandt.

CANTINA van Laïka is dat alles samen. Een plek waar verschillende werelden tevoorschijn worden getoverd, waar droom en werkelijkheid versmelten. Een plek waar acteurs en zangers je in vervoering brengen. En waar je bovenal heerlijk eten krijgt voorgeschoteld.

SHIRAZ - Farbod Fathinejad

SHIRAZ.jpg

SHIRAZ is een artistiek onderzoek naar processen van verlangen en weerstand in underground bewegingen. Het vertrekt vanuit de vaststelling dat kapitalisme nog steeds de norm is in de samenleving en zich dominant in onze levens blijft manifesteren. Een giftige samenleving die ons meer doet consumeren dan we eigenlijk kunnen verteren. Indien je, om welke reden dan ook, een kritisch perspectief werpt op deze ideologie, spuwt het systeem je uit. Net daarom onderzoekt Shiraz het alledaags leven van mensen die zin proberen te geven aan het cultureel geweld dat zich voortdurend reproduceert in ieder van ons. 

Productie: CityLab Pianofabriek In samenwerking met: Kunstenwerkplaats Pianofabriek Voorstelling gekiemd bij TransfoCollect


Donderdag 26 april als WORK IN PROGRESS op het Enterfestival

MUNTTHEE - Adnane Lamarti

Muntthee#1.jpg

Muntthee is het eerste stuk van Adnane Lamarti (TransfoCollect). Hij brengt tijdens dit toonmoment elementen uit zijn eigen leefwereld op scène. In een mengeling van kleuren en culturen vertelt hij zijn visie op identiteit. Wat is een mens? Wat maakt de maatschappij van ons? Wordt onze echte identiteit niet vaak weggewist of 'weggeleerd'? Zien ouders, onderwijzers en de samenleving ons als wie we echt zijn of spelen vooral verwachtingen een rol? Een stuk over identiteit, zijn wie je bent en gezien worden als mens. - Work in progress -

Woensdag 28 februari om 20u00 in GC De Kriekelaar - gratis mits reservering

met de steun van Circuit Jong & Divers