SJOW - Tint - met Ahlaam

bozar-sjow-tint-339362jpg.jpg

‘All the world’s a stage, and all the men and women are merely players’

Tint organiseert “SJOW”, een sociaal-experiment met jongeren in Brussel. Na een uitgebreide preselectie stellen zes kandidaten zich voor aan het grote publiek met als doel zichzelf één maand lang te filmen.  Ze zijn bereid hiervoor hun privacy 24 uur op 24 op te geven.  Slechts één kandidaat kan intekenen voor deze unieke ervaring en de prijzenpot van 8000 euro winnen. Op vrijdag 1 december om 20u45 wordt er in Bozar, ter gelegenheid van Brussels Bijou, uit de zes jongeren één kandidaat gekozen om dit experiment uit te voeren.   

Tint wil zich verdiepen in de beeldcultuur van Brusselse jongeren en vooral hen aan het woord laten via de voor hun gangbare communicatiemiddelen.  Daarom wil Tint deze jongvolwassenen en hun publiek de kans bieden om een ongefilterde inkijk te geven in hun levens.  Dit project kwam mede tot stand dankzij de steun van de VGC en Zinnema.

 

INVITED - Seppe Baeyens, met Roel & Adnane

INVITED_SeppeBaeyens_UltimaVez_PhotoDannyWillems.jpg

Seppe Baeyens’ nieuwe voorstelling komt er na intensief onderzoek naar (podium)ruimte en co-auteurschap binnen hedendaagse dans. In INVITED formuleert Baeyens zijn artistieke antwoord op de vraag hoe het publiek mee de choreografie bij een voorstelling kan schrijven. Met dans als gemeenschappelijke taal wil hij op een uur tijd naar een alternatieve manier van samenleven  zoeken en zo een gemeenschap stichten met cast en publiek.

INVITED bestaat uit een diverse en intergenerationele groep performers die een weerspiegeling vormt van de samenleving. Ook het publiek zal een belangrijke rol innemen. Essentieel onderdeel van INVITED is de scenografie. Deze verkleint de afstand tussen spelers en publiek door hen samen deel uit te laten maken van één duidelijke (democratische) vorm.

REGIE & CHOREOGRAFIE Seppe Baeyens - GECREËERD MET & UITGEVOERD DOOR
een cast van verschillende generaties en publiek - ORIGINELE MUZIEK LIVE Stef Heeren, Kwinten Mordijck, Karen Willems - DRAMATURGIE Kristin Rogghe - SCENOGRAFIE & LICHTONTWERP Ief Spincemaille - KOSTUUMS Lieve Meeussen - ARTISTIEK ADVIES Wim Vandekeybus - TECHNISCHE COORDINATIE Tom De With - PRODUCTIE Seppe Baeyens / Ultima Vez - COPRODUCTIE Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel) - MET DE STEUN VAN
Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius

Belgisch Kampioenschap Slam Poetry

De elf beste slammers van het land namen het op 28 oktober 2017 tegen elkaar op! Bij een Poetry Slam krijgt elke dichter drie minuten om de vakjury en de toeschouwers te overtuigen met straffe teksten en een sterke performance. Een slam kan zowel intiem als maatschappelijk geëngageerd zijn. Verwacht je aan een woordenstroom op het scherpst van de snee. Een DJ verzacht tussendoor de knock-outs met stevige beats. Als toeschouwer beslis je mee welke dichter naar de volgende ronde gaat.

Na een spannende strijd tussen vier finalisten won Lisette Ma Neza (19) uiteindelijk het BK Poetry Slam 2017. Teddy Bair kaapte een vierde plaats weg, Kevin Amse ontving een bronzen medaille en Giovanni Baudonck werd vice-kampioen.

De jury had naar eigen zeggen een lastige taak dit jaar. Stuk voor stuk waren de finalisten ijzersterke kandidaten.

 

STIGMATE - Sihame Haddioui

392369cc13.jpg

20 en 21 oktober 2017 krijgt u een onontgonnen dimensie van de mensheid te zien.
Jong Brussels talent, Sihame Haddioui, verkent in haar one woman show STIGMATE de wereld van Neo, een dystopische werkelijkheid gebouwd op fundamenten van de utopie.
Denk een Brussels editie van Black Mirror, waarin realiteit al lang de fictie voorbij is.
Vergeet alles wat u denkt te weten over onze samenleving en zijn gemeenschappen – uw herinneringen zullen aangetast worden!


Scenario en Spel : Sihame Haddioui
Dramaturgie : Esther Gouarné
Scenografie : Katelyne Marion
Licht : Tarek Lamrabti
 

MEER INFO:

PRETARE - Eduardo Ripani

Pretare is een dorp in het Italiaanse Arquata del Tronto. Het werd in 2016 vernietigd door een aardbeving die heel centraal Italië trof en de streek nagenoeg onbevolkt achterliet. Edoardo Ripani, zelf van Italiaanse komaf, ging naar de geteisterde regio en ontmoette er mensen met hun verhalen, maar zag ook planten en bloemen en las Mountain Language, een eenakter van Harold Pinter.


Het resultaat is een documentairevoorstelling waarin Ripani de Italiaanse Silvia Nives Vincitorio op het podium uitnodigt. Ze vertellen het verhaal van een aardbeving die de geschiedenis van het kleine Italiaanse dorpje Pretare voor altijd heeft veranderd.

VAN: Edoardo Ripani.
MET: Silvia Nives Vincitorio, Edoardo Ripani.
OPLEIDING: 3e bachelor RITCS, regie, 2017.
In het kader van BRUS | OOST, een samenwerkingsproject met de VlaamseGemeenschapscommissie.

IL LINGUAGGIO DELLA MONTAGNA - Eduardo Ripani

Il Linguaggio della montagna is een documentaire fictie-performance over het wegtrekken van de bevolking uit de Centraal-Italiaanse Apenijnen. Centraal in het maakproces stonden de bergen, de mensen, de dieren en bloemen, Harold Pinters 'bergtaal' en een grote aardbeving, die het gebied voor altijd veranderde.

Director Edoardo Ripani
Technician Arthur De Vuyst
Actors Julie Delrue, Ermanno Pingitore, Samy Filali, Aarber Aliaj, Silvia Nives Vincitorio, Cinzia Basilici, Raffaella Battella, Priscilla Boiardi, Vito Buonsante, Lorenza Buttitta, Sandra Cocquereaux, Marina Colombo, Katia Giovanetti, Laura Luciani, Sandra Murru, Beatriz Velazquez

AliceɘɔilA, een regie van Alice

In deze theaterbewerking van Lewis Carrolls moderne sprookjes Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland presenteren wij u een afdaling in een bizarre fantasiewereld om de realiteit even te ontglippen.

Maar wat als deze zich opnieuw opdringt tijdens onze escapade? Wat als de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid vervagen? Wat als alles hetzelfde is, maar dan alleen volledig anders? En wat als alles wat hier hier is, daar daar is, terwijl alles wat hier daar is, daar hier is? (Snap je?)

Alle leden van Litoziekla -jong en oud- krijgen in deze voorstelling de kans om te schitteren op het podium. Met z’n allen proberen we vat te krijgen op de absurde wereld van Wonderland en nemen we een kijkje doorheen het spiegelglas. Benieuwd wat we daar te zien krijgen?

Deze voorstelling won op 10 september 2017 een Gulden Spot voor beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol.