FRATELLI/BROERS van en met Edoardo

FRATELLI/BROERS is een verhaal over twee broers, een stad, een natie; een verhaal over revolutie, verraad en wraak; een verhaal uit de geschiedenis van Italië, maar ook en vooral een persoonlijk verhaal: omdat het verhaal verteld wordt vanuit het standpunt van een kind uit dezelfde stad. Een kind dat opgroeide, een kind dat met vuur leerde spelen.

FRATELLI/BROERS is een monoloog waarin storytelling, documentaire en pyrotechnieken gemixt worden. Twee parallelle verhalen spreken met elkaar: het ene gemaakt in woorden en documenten, het verhaal van de twee broers Patrizio en Roberto Peci. Een van de meest dramatische en controversiële pagina’s uit Italië’s geschiedenis. Het andere komt tot stand via pyrotechnische beelden waarin de performer met vuur leert spelen.

FRATELLI/BROERS kwam tot stand in “vrij atelier” in het tweede jaar regie aan het RITCS (november 2015), met dank aan coaching van Ruud Gielens en Geert Opsomer.

FRATELLI/BROERS is the story of two brothers, of a city, of a nation; a story of revolution, treasons and revenges; a story which is part of the History of Italy, but also and especially, it’s a personal story, because it has been told by the eyes of a child who is from the same city. A child who has grown up and who has learned how to play with fire.

FRATELLI/BROERS is a monologue in which storytelling, documentary and pyrotechnic installations are mixed. In the performance two parallel stories interact: one made by words and documents, in which it’s rebuilt the story of the two brothers Patrizio e Roberto Peci, one of the most dramatic and controversial page of the “years of lead” in Italy; the other made by pyrotechnical images, in which the performer on stage learns how to play with fire.

FRATELLI/BROERS is the result of the “vrij atelier” in the Second Year Regie Ritcs (November 2015), with the coaching of Ruud Gielens and Geert Opsomer.

! een voorstelling in het Italiaans met Nederlandse ondertiteling

van en met Edoardo Ripani
ondertiteling: Mathias Van der Goten
coach: Ruud Gielens

met dank aan: Geert Opsomer, Jeff Nuyttens, Arber Seifa, Antonio Giromini, Marlies Jacques