SHIRAZ, tell me about the revolution? - Farbod Fathinejad

farbodfathinejadfard-shiraz.1800x1200.jpg

Na een passage op het ENTER-festival, zet Farbod een stap verder in het ontwikkelen van zijn voorstelling SHIRAZ, tell me about the revolution?, en stelt het in avant-première voor op het Batârd in de Beursschouwburg.

In 1945 gaat de eerste universiteit in Shiraz open.
In 1963 mogen vrouwen in Iran voor het eerst gaan stemmen.
In 1971 organiseert de Sjah het duurste en grootste feest uit de geschiedenis.
In januari 1979 komt iedereen op straat, het land staat op zijn kop. Op 1 april wordt de Islamitische Republiek Iran uitgeroepen.
In 1990 ben ik geboren.
In 2018 word ik - misschien - Belg.

In Shiraz, tell me about the revolution? doorkruist Farbod de verschillende werelden waarin hij is opgegroeid en legt hij ze willekeurig weer boven elkaar. Hij fileert ongenadig de twee systemen die hem maakten tot wie hij is. Hij toont ons de realiteit van overheidsinstanties die hem - en talloze anderen - herleiden tot een speelbal van structuren. Pijnlijk wordt het wanneer zijn menselijk enthousiasme botst op de poging tot objectiviteit van de machtsstructuren.

 

Gekiemd in TransfoCollect, Coaching: Michiel Soete en Benjamin Op de Beeck, Licht: Bas De Vos, Video: Sara Sampelayo, Techniek: Gregor Van Mulders, Dramaturgisch onderzoek: Dries Douibi, Costumes: Anne-Catherine Kunz, Productie: Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Co-productie: Bâtard Festival, D E T H E A T E R M A K E R, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, BUDA, Citylab, ARSENAAL/LAZARUS, Met dank aan: Johan Dehollander, Aurelie Di Marino, Silke Huysmans en Hannes Dereere, Anne-Catherine Kunz, begeleiders en leden van TransfoCollect, Lukas Stallaert, Reza Farnoud en Abdolfazl Ourdokhani . Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

YOU MIGHT ALSO LIKE: