A WARM PLACE - Roel/Collectief Verloren

Collectief Verloren, met oa Roel Faes, maakte twee jaar geleden A WARM PLACE, en werd dit jaar uitgenodigd door Open Doek om op Theaterwelten, Spots op West en the Monaco Mondial du Théatre België te vertegenwoordigen. Als Rode Duivels van het amateurtheater!

A WARM PLACE is een getuigenis. Het is een document over angst en depressie. Het is een beeldende monoloog doorspekt met dans en dreunende en fluisterende muziek van Nine Inch Nails.Het gaat over de spiegel die we onszelf en anderen voorhouden, over jezelf te proberen begrijpen en over contact. A WARM PLACE wil de binnenkant van depressie tonen.

Het taboe op geestelijke gezondheid zorgt voor veel onbegrip en misverstanden. De overheersende perceptie blijft: mentale stoornissen als disfunctionaliteit van de geest. Daarmee wordt het belang en de enorme impact van lichamelijkheid genegeerd en wordt geïmpliceerd dat het een zwakte is die met (wils)kracht overwonnen kan worden. A WARM PLACE focust op de overheersing van die fysicaliteit is en de machteloosheid van taal en ratio om het probleem te vatten, uit te drukken en te overwinnen.

Collectief Verloren is een driekoppig podiumensemble van afgestudeerde filosofen. We ontwikkelen innerlijke motieven tot sterk beeldende, doordachte en genuanceerde voorstellingen. De motor voor elk project is een wisselwerking tussen theater, dans en muziek die telkens op een nieuwe manier de dynamiek van het creatieproces bepaald.